Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2254 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:
Wasze klopoty "administracyjne" ogranicza sie do tego, ze nie bedziecie mogli kupic alkocholu powyzej 4.7%. To tyle z klopotow.
Bez zawodu rzeczywiscie trudniej co nie oznacza, ze 19 latek jest nikim.
Rocznikowo moze juz byc czeladnikiem( szkola zawodowa i egzamin) Sam mam takich malarzy, ktorzy pracuja juz tu 7 lat.Niestety wam bedzie trudniej. Latem zaczynaja sie zbiory a tam chyba wymagaja jedynie checi do pracy - tak mysle. Nie moja bajka ale powodzenia.

He...he...he.. z dyskoteki też będą musieli wyjść przed 21-22...
A tak poważniej , to że jest nikim ... pisałem w konkretnym przypadku a nie ogólnie ...
bo sama matura to nie konkretny zawód ..., a jedynie wstęp do innych , skróconych szkoleń zawodowych , dających dokument w takim czy też innym zawodzie ... Który w tym przypadku powinno zdobyć się jednak w kraju nade Wisłą ...
---
W Norge , Polska Matura nic nie dale , jeżeli nie jest potwierdzona przez Norweskie Państwowe Instytucje do tego Przeznaczone ... Jednymi słowy ...zawodowo ...JEST SIĘ NIKIM...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
gabriel napisał:
marekkolo napisał:
jednym slowem, debil jestes i tyle odemnie.
I oto cała wielkość... jaka wraz ze słomą ...wychodzi z twoich wypowiedzi ...!
---
Bo cóż Innego jesteś w stanie napisać ...
---
Ja chociaż , staram się przestrzegać innych , przed pochopnymi i nie do końca trafnymi decyzjami ... .
--
A ty ... jak widać powyżej w twoich postach wd

Kurwa > w zyciu nie podejrzewalem, ze kiedys zgodze sie z purple...
Zarówno z tym jak i tym pierwszym postem!

aaaaa marek? cóz, wali takie bledy ze wstydzilbym sie za takiego szefa.....
chyba,ze jego pracownicy pisza podobnie, a wtedy zadnych problemow ze zrozumieniem tekstu....
NIE przypierdalam sie, ale jako szef powinienes przymajmniej pisac poprawnie po polsku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(bruvik)
Wiking
jesli macie komunikatywny angielski mozecie sprubowac szukac w hotelach na sezon ,kolegi syn pracuje w ten sposob od 4-ech lat ,ale juz teraz musicie szukac ogloszen ,powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marekkolo napisał:
aaaa jestem jednoosobowa firma wiec szkoda tych komentazy,za bledy sory
TYM BARDZIEJ , GORZEJ dla ciebie ...
---
BO DAJESZ SIĘ WALIĆ W ROGI Z KAŻDEJ STRONY... He... He...
---
Pewnie twoje Poroże z trudnością mieści się już w drzwiach wejściowych do Lasu ...
---
No chyba , że twoja stawka godzinowa do kosztorysu / wyceny/... , zaczyna się od co najmniej 450-Nok...+ MVA...
To jeszcze ujdziesz w tłoku ...
---
Co i tak nie zmieni faktu iż w sprawach praw firmowych , jesteś bardziej cieńszy niż przysłowiowy Bolek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
marekkolo napisał:
TYM BARDZIEJ , GORZEJ dla ciebie ...
---
BO DAJESZ SIĘ WALIĆ W ROGI Z KAŻDEJ STRONY... He... He...
---
Pewnie twoje Poroże z trudnością mieści się już w drzwiach wejściowych do Lasu ...
---
No chyba , że twoja stawka godzinowa do kosztorysu / wyceny/... , zaczyna się od co najmniej 450-Nok...+ MVA...
To jeszcze ujdziesz w tłoku ...
---
Co i tak nie zmieni faktu iż w sprawach praw firmowych , jesteś bardziej cieńszy niż przysłowiowy Bolek.

450 nok +mva na godzine ( bo mowimy o godzinie nie totalu) dla podwykonowcy? Chyba w innym lepszym swiecie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:450 nok +mva na godzine ( bo mowimy o godzinie nie totalu) dla podwykonowcy? Chyba w innym lepszym swiecie.
Jeżeli jest się trzecim podwykonawcą , pierwszego podwykonawcy ...to i faktycznie , nie w tym gorszym .świecie ...
---
Bezpośredni wykonawca .../ Firma A.S./...w remontach na Naszym terenie , od początku tego roku , wstawia roboczą stawkę jako... 650Nok/t + MVA ... //stawka robotnika / plus inne składniki //
---
Miałem ostatnio , wgląd w już wykonane projekty , z wystawioną końcową Fakturą , do realizacji przez zleceniodawcę ... ze szczegółową rozpiska składników ... Inwestor to komuna ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Grubas napisał:450 nok +mva na godzine ( bo mowimy o godzinie nie totalu) dla podwykonowcy? Chyba w innym lepszym swiecie.
Jeżeli jest się trzecim podwykonawcą , pierwszego podwykonawcy ...to i faktycznie , nie w tym gorszym .świecie ...
---
Bezpośredni wykonawca .../ Firma A.S./...w remontach na Naszym terenie , od początku tego roku , wstawia roboczą stawkę jako... 650Nok/t + MVA ... //stawka robotnika / plus inne składniki //
---
Miałem ostatnio , wgląd w już wykonane projekty , z wystawioną końcową Fakturą , do realizacji przez zleceniodawcę ... ze szczegółową rozpiska składników ... Inwestor to komuna ...

To jeszcze chetnie sie dowiem za jakiego specjaliste. My realizujemy na terenie Oslo i okolice i jako pierwsza reka za malarzy max 425 kr a realnie dla gigantow Jak Skanska, PEAB, Veidekke to 385-395.

Za gulvleggere podobnie. A robie inwestycje milionowe.

Edit: Zapomnialem, ze to polnoc u ciebie i mala konkurencja. TWiec to mozliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marekkolo napisał:
---
Jeszcze jedna DROBNA UWAGA...
O ile dobrze pamiętam , to takie firmy /Jednoosobowe/ mają prawo przyjąć do pracy na pełny etat do PIĘCIU PRACOWNIKÓW...
---
O ile Ja tym razom ... czegosik nie poknociłem...
Jednak ode raza .... zganiam to na piwo , które sobie spokojnie sączę ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:To jeszcze chetnie sie dowiem za jakiego specjaliste.
Za zwykłego robotnika ...
Oficjalnie w firmie pracuję jako ...Cieśla ...Zbrojarz ... Blacharz-Akrobata ... / kierowca/...mam również otwartą praktykę w firmie na papy termozgrzewalne , bo to jest głównym , naszym produktem .
---
Pracujemy dwójkami , Ja i norweski brygadzista , kosztorysant/obmiarowiec , zaopatrzeniowiec i cholera go jeszcze wie co... w jednej Osobie ...
A i służy również za Translatora w komunikacji między Mną , a resztą społeczeństwa w trakcie projektów ...
Faktura była wystawiona za kompletne położenie papy na dachu przedszkola razem z obróbkami blacharskimi ... 350m2.
Może w okolicy Oslo jest większa konkurencja , tu w Mojej Wiosce trudno jest zebrać komplet do przetargu jeżeli taki jest naprawdę konieczny , że względu na koszt projektu ...
---
Przy okazji ...Tu też występuje Instytucja "ZAJĄCA" przy przetargach , tak jak i w Polsce ...
---
Pewnie i tak jest ... ,że to Północ Norge ... Wszak sama nazwa mówi za siebie ... NORDLAND...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok